Thijs werpt een Blik op de Brug
Thijs Driessen is een bekend gezicht in Erp. Als (mede-)eigenaar van de zwemschool Ezzy’s, opgericht door zijn ouders, draagt hij dagelijks bij aan Erp en omgeving. Hij voelt zich, samen met zijn gezin (vriendin, twee zoons en één dochter), dan ook volledig thuis in het dorp. “Erp is een plek waar saamhorigheid centraal staat,” vertelt Thijs.
Sportief gezin
Thijs en zijn gezin maken volop gebruik van de sportfaciliteiten in Erp. Van de tennisbanen tot de voetbalvelden. “We zijn een sportief gezin,” zegt Thijs. “Ik ben meerdere keren per week op één van de sportverenigingen te vinden om zelf te sporten, training te geven of als toeschouwer.”
Maar het gaat hem niet om prestaties. Samen sporten, plezier maken en elkaar ontmoeten vindt hij vooral belangrijk. Omnipark De Brug past volgens hem perfect in die cultuur. “Hoe mooi is het dat je straks vanuit één gezamenlijke kantine alles kunt zien? Ik hoef straks niet meer te pendelen tussen de ene helft voetbal en een setje tennis; alles is op één plek te vinden.”
Water als verbindende factor
Als ondernemer ziet Thijs dagelijks hoe water mensen bij elkaar brengt. “Zwemmen gaat niet alleen over veiligheid,” legt hij uit. “Het is ook een sociaal moment. Kinderen en ouders leren elkaar kennen. Je ziet echte relaties ontstaan.”
Deze verbindende kracht van water wil hij ook terugzien bij De Brug. “Nederland is een waterrijk land, en dat komt hier prachtig naar voren. Ik denk dat het heel mooi wordt als ik de plannen zo zie. Dat je echt een mix hebt van: sport, bewegen en ontmoeten. Het bruisende hart van het dorp.”
Wat mag er niet ontbreken?
Thijs hoopt dat het nieuwe park toegankelijk wordt voor iedereen, van jong tot oud. “Voor de vitale sporter is er straks genoeg, maar wat meer voor senioren zou ook mooi zijn. Denk aan een jeu-de-boules-baan of een beweegtuin. Zo kunnen we echt iedereen betrekken.”
Het sociale aspect van sport
Het sociale aspect van sport speelt een belangrijke rol in de visie van Thijs. “In Erp draait het niet om topsport, maar om breedtesport. Het gaat om meedoen, plezier maken en elkaar ontmoeten. Dat maakt ons dorp uniek.”
Thijs ziet Omnipark De Brug als een kans om sportverenigingen dichter bij elkaar te brengen. “Nu zijn het nog eilandjes, maar straks komt alles samen. Dat maakt het dorp sterker.”
Ook de kantine krijgt een belangrijke functie. “Die moet groot genoeg zijn om piekmomenten aan te kunnen, maar het moet ook gezellig blijven als er maar een paar mensen zijn. Ik ben benieuwd, hoe ze dat ook met minder mensen in grotere ruimte uitnodigend maken om het sociale drankje na het sporten te pakken.”
Een brug naar de toekomst
Voor Thijs betekent Omnipark De Brug meer dan alleen een sportieve plek. “Het park brengt echt een nieuwe dynamiek. Het wordt een plek waar je niet alleen sport, maar waar je elkaar ontmoet. Dat maakt Erp bijzonder: groot genoeg om niet iedereen te kennen, maar klein genoeg om naar elkaar om te kijken.”