Deze week spraken we met Nicole van den Crommenacker, een geboren en getogen Erpse die is opgegroeid in de natuur vlakbij ’t Hurkske. Samen met haar man heeft ze drie dochters, waarvan er twee korfballen bij De Korfrakkers en eentje voetbalt bij RKVV Erp. 

Op haar achttiende begon ze zelf met voetballen, wat haar niet alleen veel beweging opleverde, maar ook vriendschappen en gezelligheid. Nicole: “Ik vond dat prachtig en dacht waarom ben ik niet eerder een teamsport gaan doen.” Als voetbalster bij het veterinnenteam (30+) en medeoprichtster van het meisjesteam, draagt ze het vrouwenvoetbal een warm hart toe. Twintig jaar later is ze nog steeds actief als trainster van het meisjesteam van haar dochter, waar haar man als coach fungeert. Daarnaast is ze sinds dit jaar ook bestuurslid bij de voetbalclub. 

Naast haar betrokkenheid bij de sport, geniet Nicole ervan om te wandelen met haar hond. Nicole: ”Zondag was ik aan het wandelen met de hond en zag ik dat de dames aan het voetballen waren. Ik kon mooi nog de laatste minuten meepikken.”

Nicole groeide op met veel ruimte en natuur om zich heen. Hoewel het Hurkske haar favoriete plek in Erp is, woont ze nu op een prachtige locatie in Erp midden in het Aadal-gebied. Vanuit de loods van haar man hebben ze een prachtig uitzicht op de Aa. “Het gebied is prachtig, het is net een schilderij.”

Gevraagd naar haar visie op het toekomstige Omnipark, benadrukt Nicole het belang van een eigen plek voor de jeugd. Ze hoopt dat de jeugd bij de De Brug een ontmoetingsplek vindt, weg van schermen en tablets. Ze geeft als voorbeeld dat het pannaveldje de beste investering is geweest van de voetbalclub en hoopt ook op vergelijkbare faciliteiten voor tennis en korfbal. Zodat je alleen of met z’n tweeën wanneer je zin hebt, kunt oefenen en lekker buiten bezig kunt zijn. Los van de trainingen of tennislessen.

Voor Nicole betekent Omnipark De Brug persoonlijk een korte afstand tot ontspanning en sportfaciliteiten. Ze verwacht dat het park parkeeroverlast zal verminderen en een esthetische toevoeging zal zijn aan de directe omgeving. Daarnaast benadrukt ze dat het leven steeds individualistischer wordt en dat het daarom belangrijk is dat de jeugd zich ergens thuis voelt en ervaart dat ze veel aan elkaar kunnen hebben. Maar het moet ook een plek voor twintigers worden” voegt Nicole toe. Ze hoopt met De Brug dat het gevoel van samenhorigheid alleen maar versterkt wordt, bijvoorbeeld door veel te organiseren voor verschillende doelgroepen. Zoals dat bijvoorbeeld nu gebeurt bij een kantinefeest van de voetbalclub. Die zijn voor iedereen leuk en iedereen is welkom, of je nu voetbalt of niet.”

Na de bijeenkomst op 22 januari werd alles voor Nicole veel duidelijker. Hoewel het aanvankelijk ver weg leek, komt het nu echt dichtbij. “Tijd om de koppen bij elkaar te steken”, zegt ze vastberaden. “Voor mijn gevoel is dat nu.”