Omnipark De Brug gaat er komen én daar zijn wij heel trots op! Tegelijkertijd leven er nog heel veel vragen. In een serie gaan we in op die vragen. De komende weken komen die vragen van Dick Schouten, oftewel prins Dick d’n Urste.

vraag van de week: gezelligheid Eigenlijk hoeft Dick Schouten geen introductie meer, toch?
Met zijn actieve betrokkenheid bij de brandweer, zijn muzikaliteit als trompettist, en zijn passie voor padel, was Dick nieuwsgierig naar de ontwikkelingen bij De Brug. Wat staat er te gebeuren bij TPV Hertog Jan, waar hij nu padelt? En waar precies komt dit nieuwe park te liggen?

Deze week richt hij zijn aandacht op een belangrijk thema: gezelligheid. Momenteel geniet Dick van de gezellige sfeer in de kantine bij TPV Hertog Jan, waar hij na een potje padel graag een drankje doet met vrienden. Maar ook bij RKVV Erp, waar hij regelmatig een wedstrijd gaat kijken, is het gezellig. Dit brengt hem tot de volgende vraag: “Hoe zorgt De Brug ervoor dat er altijd een gezellige sfeer heerst en dat bezoekers zich welkom voelen?”

Ons antwoord: Sfeer maak je zelf. Dat geldt in de huidige accommodaties, dat is straks niet anders. Als je na een potje tennis of padel nog even met je maatjes een drankje wil doen, kan dat straks ook. Dat verandert niet. Na het voetbal of korfbal met zijn allen bij elkaar zitten? Keigezellig. Dat verandert niet. Het mooie aan de multifunctionele accommodatie is dat het misschien zelfs wel meer wordt dan dat. In hetzelfde complex komen ook mensen een biljartje doen of even een kop koffie na een wandeling. Het moet het huis van het dorp worden, waar iedereen op elk moment welkom is. Je hebt veel meer aanloop, veel meer reuring. Dat kan de sfeer eigenlijk alleen maar ten goede komen, zonder dat dit ten koste gaat van het clubgevoel. Want nogmaals: die sfeer maak je zelf!

Dick: “Waar komt dan de kantine?”
Ons antwoord: Bij de MFA wordt overwogen om op de bovenste verdieping horeca te plaatsen, zodat je daar ook kunt genieten van een prachtig uitzicht. Het idee is om het terras zo in te richten dat je op de sportvelden kan kijken. Hoe we de kantine in gaan richten zodat iedereen zich welkom en thuis voelt, is een belangrijk onderwerp in de verdere uitwerking en opdracht aan de architect.

Dick benadrukt het belang van behoud van gezelligheid en stelt voor om scheidingswanden te plaatsen, zodat de ruimte toch knus en gezellig blijft, zelfs als het groter wordt.
Zodra zaken als sfeer en inrichting aan de orde zijn, zullen we werkgroepen samenstellen waar leden en gebruikers van Ter Aa kunnen meepraten. Jullie ideeën worden meegenomen en overhandigd aan een architect die ermee aan de slag gaat.

Heb je ook een vraag voor De Brug? Of wil je, net als Dick, meedenken?
Volg De Brug op sociale media en ga de interactie aan. Volgende week beantwoorden we een nieuwe vraag van Dick!

Instagram / Facebook / LinkedIn