september 3, 2019

Geschreven door Tom Vos

TV Hertog Jan tennis

Pok. Pok. De klap die de rackets tegen de bal geven is het enige geluid dat weerklinkt op het tennispark van Hertog Jan in Erp. Verder is het doodstil. Bij de buren is helemaal niks te beleven. Geen wedstrijden bij de Korfrakkers.

Deze zondag zijn er tegen het einde van de ochtend twee tennisbanen bezet. Enkel spel. Keurig volgens de coronaregels. ,,Wij zijn blij dat we tenminste íets kunnen doen”, stelt Marcel Claasse (28). Tegenstander Willem den Dekker (22) knikt instemmend. ,,Het is prachtig weer om te sporten.”

Ambitieuze initiatief Omnipark

Beide heren blijken goed op de hoogte van het ambitieuze initiatief Omnipark De Brug, waarbij de sportvelden van de diverse verenigingen rondom een nieuw te bouwen Multifunctioneel Centrum (MFC) worden gesitueerd. Een landschapspark moet, samen met een vertakte rivier de Aa, het verbindende element gaan vormen. Ook TV Hertog Jan maakt deel uit van die plannen. ,,Ik heb ergens gelezen dat het MFC op veld 3 van de voetbalclub moet komen te liggen”, weet Den Dekker. ,,Het zou alleen doodzonde zijn om ons clubgebouw nu af te breken. Het is vrij nieuw. De gebouwen van rkvv Erp zijn daarentegen wel verouderd.”

Goed voor Erp

Toch zien hij en zijn tennismaat Claasse de plannen helemaal zitten. ,,Goed voor Erp en de toekomst van ons verenigingsleven. Ik denk dat een dergelijke constructie trouwens de redding is voor heel veel dorpen”, veronderstelt Claasse. ,,Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden. Ook financieel is de uitdaging voor iedere club groot. Samenwerken is de oplossing.”

Geen halszaak

Dat laatste kan rkvv Erp voorzitter Toon Kerkhof alleen maar onderschrijven. ,,Onze kleedkamers staan 95 procent van de tijd leeg. Dat kan veel slimmer worden geregeld.” Dat B. en W. afgelopen week bekendmaakte pas over twee jaar over de investering van 20 miljoen euro te willen beslissen vindt Kerkhof ‘jammer’, maar geen halszaak. ,,De gemeente is nog steeds enthousiast. Dat omnipark gaat er echt wel komen.” Uitstel dus, geen afstel.

De Brug rivier

Deel het bericht met je vrienden.

  • Langs de Aa Omnipark De Brug

Van natte voeten naar zonneschijn

Mei 2024 was de natste meimaand ooit gemeten. Maar het is al langer nat. In de periode vanaf juli 2023 tot en met mei 2024, was het natter dan normaal. Met forse uitschieters van

Blik op De Brug: Dirk

Deze week werpt Dirk Delisse een blik op De Brug. Dirk is bekend als ondernemer en mede-eigenaar van Uitjesbazen, en als enthousiaste tennisser en initiatiefnemer van Hawaii-Five Open. Dirk zou graag een groen park willen

De kracht van samenwerking van het Omnipark

Dit jaar viert de Korfbalclub in Erp haar 60-jarig bestaan, wat natuurlijk groots gevierd moet worden. Een bijzonder hoogtepunt zal het afscheidsfeest zijn in de kantine. Waar De Korfrakkers door de komst van de huisarts