augustus 15, 2019

Geschreven door Tom Vos

omnipark nieuws

Met de ondertekening van de oprichtingsakte heeft burgerinitiatief Omnipark De Brug de formele status bereikt. Over een maand hoeft alleen de gemeenteraad van Meierijstad nog maar een positief besluit te nemen, waarna de Erpse droom werkelijkheid kan worden.

,,Al sinds 5 jaar trekken we met een grote groep Erpenaren aan deze kar”, liet Jan de Vocht, voorzitter van De Brug, gisteravond in gemeenschapshuis Ter Aa weten. ,,Sinds het moment dat de voormalige voetbalclubvoorzitter (Toon Kerkhof) zijn gedachten liet gaan over zijn club, zijn dorp en de inwoners, en bedacht dat de toekomst vol uitdagingen zou gaan worden.”

Kort na deze woorden, en onder toeziend oog van notaris Ronald Gerrits, kwamen de handtekeningen op de documenten en werden de glazen geheven op de nieuwe Raad van Bestuur en Raad van Beheer.

Met deze stap in het proces naar de realisering van een groen park voor ontmoeten en bewegen wil De Brug nog eens onderstrepen hoe serieus de plannen zijn. ,,Dat moet ook wel als we het over een kostenplaatje van zo’n 20 miljoen euro hebben,” verklaart stuurgroeplid Kees Bressers. ,,Al zal de realisering met daaraan gekoppeld de financiering in fases verlopen.”

Vivamus vehicula felis eget lectus laoreet finibus. Pellentesque luctus odio sapien, at suscipit mi malesuada non. Duis elementum cursus auctor. Morbi quis mattis tortor. Duis quis tortor sed sapien tincidunt ultrices tempor et ligula. Sed finibus, sem elementum tincidunt tempor, ipsum nisi ullamcorper magna, vel dignissim eros sapien at sem. Aliquam interdum, ante eget sagittis fermentum, mauris metus luctus sem, at molestie lorem.

Raad van toezicht

In het afgelopen jaar is de haalbaarheid onderzocht en een programma van eisen opgesteld voor het nieuwe multifunctionele gebouw dat centraal staat in de plannen. Bureaus Kragten en Sigma rekenden onder meer de meerjarenexploitatie en het landschapsinrichtingsplan door.

In de Raad van Toezicht nemen, naast Jan Kerkhof, Bert van Boxmeer, Kees Bressers en Maddy Goossens, ook Claudia Fransen en Jolanda van Gerwe zitting. ,,Hoe blij en trots zijn we dat hiermee ook de volgende generatie er stevig de schouders onder gaat zetten. Met deze akte willen we laten zien dat het ons menens is. Dat we de leefbaarheid voor Erp, Keldonk en Boerdonk willen borgen en iedereen er straks van harte welkom is.”

Deel het bericht met je vrienden.